Online democratie: wat heb je eraan?

Online democratie: wat heb je eraan?
Wanneer: Woensdag 07 November 20:00 – 22:00 uur
Woensdag 21 November 20:00 – 22:o0 uur
Waar:         Bij Pakhuis de Règâh Hoefkade 11, Den Haag.
Entree:      Gratis na aanmelding

Online democratie: wat heb je eraan?
Online Democratie Democracy Pakhuis de Règâh Pakhuis de Reiger Den Haag Rathenau Instituut ROB
Sociale media overspoelen je met informatie. Ook over politiek. Maar hoe vind je daar je weg in? Welke informatie kun je vertrouwen? Hoe herken je zelf nepnieuws, complottheorieën, filterbubbels en trollen?

En als jij wat wilt van de politiek, wordt je dan gehoord? Hoe zorg je dat politici – volksvertegenwoordigers, tenslotte! – naar je luisteren? Wanneer zou jij je beter gehoord voelen? Hoe kan je sociale media inzetten om jouw zorgen op de politieke agenda te zetten?

Daarover gaan we twee avonden in gesprek.
Met elkaar, met experts en met mensen uit de politiek. Praat mee!

  • 7 november 20.00 tot 22.00 uur
    Pakhuis de Règâh in Bazaar of Ideas, Hoefkade 11, Den Haag
  • 21 november 20.00 tot 22.00 uur
    Pakhuis de Règâh in Bazaar of Ideas, Hoefkade 11, Den Haag

Aanmelden
Entree:  Gratis na aanmelding via Pakhuis De Règâh

Pakhuis de Règâh is er voor denkers én doeners, sprekers én luisteraars, jong en oud, studenten en werkenden, Hagenezen en Hagenaars.

De avond is zeker ook interessant voor gemeenteraadsleden, lokaal en landelijke beleidsmakers en journalisten, lokale actiegroepen en maatschappelijke organisaties.

Meld je snel aan:
de eerste 20 deelnemers krijgen van ons op de avond zelf “Het bestverkochte boek ooit (met deze titel). Hoe cijfers ons leiden, verleiden en misleiden” van Sanne Blauw van De Correspondent!

Avond 1: Online democratie: wat levert het ons op?
Hoe gebruiken we online informatie om onze politieke mening te vormen? En hoe gebruiken we sociale media of andere online tools om onze zorgen op de politieke agenda zetten?

Met o.a. Gerdi Verbeet (oud Tweede Kamervoorzitter), Jaron Harambam (expert in complottheorieën), Remco Pijpers (onderzoeker mediawijsheid), Edgar Neo (initiator Pakhuis de Règâh), en Femke Sleegers (Den Haag Fossielvrij), Sanne Blauw (journalist De Correspondent), Reinder Rustema (directeur petities.nl). 

Avond 2: Online democratie: hoe maken we het beter?
Wat kun jij doen tégen nepnieuws en vóór betrouwbaar nieuws? En wat vind je dat sociale mediabedrijven en de overheid moeten doen?

Met o.a. journalist Peter Olsthoorn, fact checker Peter Burger, Mary Berkhout (mediawijzer.net), en Sarah de Lange (hoogleraar en auteur #Woest: de kracht van verontwaardiging)

Wat gebeurt er met de uitkomst van de bijeenkomsten?
Pakhuis de Règâh organiseert beide avonden in samenwerking met het Rathenau Instituut en de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB). Het Rathenau onderzoekt het effect van nieuwe technologie op ons leven. De ROB neemt de inbreng in deze debatten graag mee in een advies voor de regering en de Eerste en Tweede Kamer over digitalisering en democratie.

Raad Openbaar Bestuur ROB logo Pakhuis de Règâh Den Haag

 

 

PAKHUIS DE REGAH Pakhuis De Zwijger in Den Haag logo compleet web asterisk wild card logo

 

Plaats een reactie